09 d’octubre 2009

Canvi d'ECAI. Escurçant el temps d'espera...


Ahir va ser dur. Buff, quin dia!

Finalment hem decidit canviar d'ECAI, i serà Balbalika la que ens gestionarà tot el procés d'adopció. El motiu del canvi és perquè actualment al cap d'una setmana d'arribar un expedient a Balbalika es firma el contracte per començar amb tota la tramitació al país de l'adopció.

La nostra preocupació és perdre la posició de la llista que tenim a l'IPI si durant el trasllat del nostre expedient hi ha problemes amb Balbalika. Voldria dir que perdem l'"antiguitat" i vés a saber quant temps s'allargaria la firma del contracte.

Amb l'ECAI IPI, ja teníem dia de la firma. El 22 de juliol del 2010. Canviant a Balbalika, segurament d'aquí aproximadament un mes firmarem el contracte i a finals d'any tindrem tramitats tots els papers! Després només faltarà esperar menys de 2 anys. En resum, haurem guanyat entre 7 i 8 mesos!! Això sí són bones notícies! I voldrà dir que a finals del 2011 arribarem amb el nostre fill/a?! ;-)

Unes hores després de realitzar la sol·licitud de canvi d'ECAI al registre, vam recordar que en l'última sessió informativa ens van dir que Etiòpia demanen un mínim de 2 anys de matrimoni. Fins el 29/03/10 no farem els dos anys i tots els requisits que demana el País d'adopció s'han de complir des del primer moment. Fins avui no hem pogut verificar amb Balbalika que aquest és molt recent i que encara no ha sortit la llei que ho legalitzi. Ens ha comentat que ara ho comencen a tenir en compte al moment de l'assignació de l'infant i per tant nosaltres ja complirem amb la premissa.

De l'emoció que teníem per haver escurçat el temps d'espera a mitja tarda ens va apoderar un mal estar només de pensar que fins aquest matí no ho aclariríem. I que en el pitjor dels casos hauríem perdut tots els mesos guanyats i la posició a la llista de l'IPI. Després de parlar amb Balbalika ens hem tret un pes de sobre molt gran, i l'emoció ha tornat a sortir. Sort que tot ha acabat com esperàvem!

1 comentari:

Tuà ha dit...

Me n'alegro que estigueu més tranquils i de conèixer el vostre bloc!